به گزارش سایت هنر ما – پایگاه تخصصی هنر ایران به نقل از ایرنا، قادر شهسواری اظهار داشت: استاد برق لشکری گنجینهای ملی محسوب میشود که در حوزه موسیقی کلاسیک غربی و ایرانی صاحب فن بود و آثار ارزشمندی از وی به جا مانده است.
وی اضافه کرد: انجمن موسیقی همدان از سال گذشته مراوداتی با خانواده این استاد فقید برای انتشار کتابی از آثار و زندگینامه استاد داشت و این اثر هم اکنون در دست تدوین است.
عضو هیات مدیره انجمن موسیقی همدان گفت: این کتاب شامل روایتی از اسناد و مدارک، ۱۵۰ اثر آهنگسازی و زندگی نامه پدر موسیقی نوین همدان است که در فصل زمستان چاپ و به دست علاقهمندان میرسد.
شهسواری افزود: این موسیقیدان برجسته نُت آهنگهایش را خودش مینوشت و دارای آثاری نفیس و به خطی خوش در این زمینه است.
به گفته این هنرمند استاد برق لشکری ضمن آشنایی با موسیقی کلاسیک غربی در نواختن انواع سازهای بادی مهارت داشت و کلارینت، ساکسیفون و ترومپت ساز تخصصی وی بود.
وی خاطرنشان کرد: این موسیقیدان همدانی با بسیاری از موزیسینهای ایران همچون روح الله خالقی، استاد وزیری و صبا حشر و نشر داشت و همین نشست و برخاستها از او مرد بزرگی در حوزه موسیقی ساخته بود.
شهسواری با بیان اینکه استاد برق لشکری علاوه بر نوازندگی، در آهنگسازی یک استاد تمام عیار بود، افزود: وی فوت و فن لازم را در آموزشهای ارتش آموخته و تا سال ۱۳۶۷ که چشم از جهان فرو بست تنها معلم تخصصی در حوزه موسیقی بود که خط نت میدانست و به دانش تئوری موسیقی کاملا تسلط داشت.
عضو هیات مدیره انجمن موسیقی همدان گفت: وی سال ۱۳۱۱ برای نخستین بار در ایران با نوای کلارینت و ترومپت دستههای عزاداری تاسوعا و عاشورا را همراهی کرد تا نشان دهد موسیقی منافاتی با دین و مذهب ندارد.
وی با بیان اینکه این کتاب به قلم قادر شهسواری در حال نگارش است، ابراز امیدواری کرد: انتشار این کتاب بخشی از مرارتها و تکاپوی این میراث هنری را جبران کند.
۱۹ شهریور به مناسبت سی و دمین سالمرگ پدر موسیقی نوین همدان جمعی از اهالی موسیقی بر مزار او در باغ بهشت حاضر شدند و با نواختن چند ملودی یاد و خاطرهاش را گرامی داشتند.
نظرات